Hygiene

Hygiene bij Degrillbus.nl

Lekker eten is een kernproduct van de horeca, of het nu om een ijsje gaat of een vijfgangendiner.

Hygiënisch werken, meestal voedselveilig werken genoemd, is daarbij noodzakelijk én vanzelfsprekend. Ook de horeca moet voldoen aan internationale eisen, vastgelegd in een uitgebreid voedselveiligheidssysteem (HACCP).  Om het de horeca gemakkelijker te maken om voedselveilig te werken, is deze Hygiënecode voor de horeca samengesteld. Hierin zijn alleen de processen beschreven die kenmerkend zijn voor de horecabranche. Omdat Degrillbus.nl hygiëne zeer belangrijk vindt houden wij os aan deze code. Komt de Nationale Voedsel-, en Warenauthoriteit VWA controleren, dan heeft Degrillbus.nl niets te vrezen. Wij zijn er zeker van dat u de hoge mate van hygiëne kan waarderen.

 

Achtergrond hygiënecode

De hygiënecode voor de horeca is gebaseerd op Europese wetgeving. Deze wetgeving regelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. Deze HACCP-eisen zijn uitgewerkt in de hygiënecode. U voldoet aan de wetgeving als u werkt volgens de onderdelen die voor u van toepassing zijn.

Sinds 1 september 2014 is KHN codehouder van de hygiënecode voor de horeca. Het codehouderschap heeft KHN overgenomen van het Bedrijfschap Horeca en Catering. KHN zorgt ervoor dat de horecasector over de hygiënecode wordt geïnformeerd. Elke horecaondernemer kan de hygiënecode bestellen bij KHN; KHN-leden ontvangen een korting op de aanschafprijs.

 

Waarom is een hygiënecode nodig?
In de horeca draait het om lekker eten. Of het nu om een ijsje gaat of een vijfgangendiner. Hygiënisch werken, voedselveilig werken, is noodzakelijk en vanzelfsprekend. Daarvoor is via Europese regelgeving een uitgebreide norm opgesteld die geldt voor alle levensmiddelenbedrijven: de HACCP. De betekenis van deze internationale richtlijnen is opgenomen in de hygiënecode voor de horeca.