Over onze Vis

OVER DE VIS VAN DEGRILLBUS.NL

Voordat vis verwerkt kan worden tot een eetbaar product is er een compleet proces aan vooraf gegaan van vangst tot verkoop. In deze keten spelen diverse partijen een rol. De Grillbus.nl probeert bij de inkoop van haar producten rekening te houden met de meest duurzame wijze waarop dit proces is vormgegeven. Denk hierbij aan het gebruik maken van energiezuinige verlichting en koeling, het bewust omgaan met verpakkingen en afval.

Duurzame vis

Bij de inkoop en verwerking van vis maakt Degrillbus.nl keuzes in het belang van een verbetering van duurzame visserij en viskweek. Dat begint voor Degrillbus.nl bij de inkoop van MSC/ ASC-gecertificeerde vis.

MSC

Het Marine Stewardship Council (MSC) is een onafhankelijke, internationale organisatie die zich inzet om het visaanbod in de zee ook op lange termijn te garanderen.

Daarnaast wil de organisatie de leefomgeving van de vissen gezond houden. Met het MSC-keurmerk geven zij aan welke producten en bedrijven voldoen aan hun norm. MSC is een keurmerk dat garant staat voor goed beheerde, duurzame visserij. De criteria die MSC stelt aan een duurzame visserij hebben betrekking op de status van het visbestand, de effecten van de visserij voor het ecosysteem en het beheer.

ASC

Het ‘zusje’ van MSC voor verantwoord gekweekte vis.