Verantwoord frituren

Er komen steeds meer locaties in Nederland die verantwoord gefrituurde frites en snacks serveren. Bij deze horecagelegenheden worden de frites en snacks gebakken in vloeibaar frituurvet in plaats van vast frituurvet. Vvloeibaar frituurvet is namelijk beter!

Vloeibaar frituurvet is rijk aan goede onverzadigde vetzuren die het cholesterolgehalte verlagen, en een laag cholesterolgehalte vermindert het risico op hart- en vaatziekten.

Horeca gelegenheden die Verantwoord Frituren bakken niet alléén in vloeibaar frituurvet, maar houden zich ook aan de 'Spelregels Verantwoord Frituren', spelregels.

Levensduur

Door bewuster met de kwaliteit van vloeibaar frituurvet om te gaan kan het uiterste uit de  levensduur van het frituurvet worden gehaald. De gemiddelde levensduur van vloeibaar frituurvet is dan nagenoeg gelijk aan die van vast vet. Bewustwording van de kwaliteit van het frituurvet leidt ook tot een kwalitatief beter eindproduct voor de consument; maar vooral ook een minder schadelijk product.

 

Inzameling van gebruikt frituurvet: vrijwel alle horeca ondernemers laten hun gebruikt frituurvet inzamelen in de bekende blauwe tonnen. De tonnen worden opgehaald door gespecialiseerde vetverwerkende bedrijven die er voor zorgen dat het gereinigd wordt en hergebruikt wordt. Dat is goed voor het milieu.

Let op onderstaande gevelschildje, deursticker en poster! Zo herkent u locaties die Verantwoord Frituren.